Rusland mag luchtbasis in Syrië komende 49 jaar blijven gebruiken

Het Russische leger mag de komende 49 jaar gebruik blijven maken van de Hmeymim luchtbasis in Latakia om luchtaanvallen uit te voeren op de gewapende oppositie. Eerder deze maand werd deze overeenkomst tussen beide landen al goedgekeurd door het Russische parlement, maar nu heeft ook president Poetin er zijn handtekening onder gezet. In het document is ook een optie vastgelegd om de aanwezigheid van de Russische luchtmacht met nog eens 25 jaar te verlengen.

De Hmeymim luchtbasis in de omgeving van Latakia heeft sinds de inmenging van de Russische luchtmacht in Syrië in september 2015 altijd een belangrijke rol gespeeld. Vanuit deze locatie konden Russische gevechtsvliegtuigen doelen van Islamitische Staat en andere gewapende rebellen onder vuur nemen.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]