Rusland levert S-400 raketsysteem aan China

Rusland is begonnen met de levering van S-400 luchtafweersystemen aan China, zo meldt persbureau TASS. In november 2014 bereikten de twee landen al een overeenkomst over de levering van het S-400 raketsysteem, dat bekend staat als een van de meest geavanceerde luchtafweersystemen ter wereld.

Het systeem, dat uit verschillende verplaatsbare onderdelen bestaat, kan doelwitten van gevechtsvliegtuigen tot intercontinentale raketten tot op een afstand van 400 kilometer uit de lucht halen. De eerste levering aan China omvat onder meer een radarsysteem, een controlepost en andere ondersteunende apparaat. Vorig jaar heeft Rusland een groep Chinese militairen opgeleid om met de S-400 te werken.

Rusland verkoopt meer S-400 raketsystemen

China was in 2014 de eerste buitenlandse partij die een deal met Rusland sloot voor de levering van het S-400 raketsysteem. Vorig jaar besloot ook Turkije een aantal S-400 installaties te bestellen, een deal die tot veel verontwaardiging leidde bij haar NAVO-bondgenoten.

De laatste tijd hebben meer landen belangstelling getoond voor Russische raketsystemen als de S-400 en de oudere S-300, waaronder Saoedi-ArabiëIndia, Iran, Qatar en Bahrein. Ook plaatste Rusland haar luchtafweersysteem recent op een aantal strategische plaatsen, zoals de Krim en dicht bij de grens met Noord-Korea.

Rusland levert eerste S-400 raketsystemen aan China

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]