Rusland levert eerste S-400 raketsystemen aan China

Rusland heeft de eerste S-400 luchtafweersystemen afgeleverd in China, zo meldt persbureau TASS. De raketsystemen werden bij Leningrad op twee schepen geladen en zijn binnen de eerder overeengekomen deadline afgeleverd in China. De levering omvat niet alleen een lanceerbasis, maar ook de bijbehorende commandopost, een radarstation en een mobiele generator. In de zomer wordt een derde schip met aanvullend materiaal voor het luchtafweersysteem verwacht.

In november 2014 tekenden Rusland en China een overeenkomst voor de levering van het S-400 raketsysteem. China werd daarmee het eerste land buiten Rusland dat het raketsysteem zou gaan gebruiken. Later zouden meer bondgenoten van Rusland interesse tonen voor de levering van dit luchtafweersysteem, waaronder Turkije, Saoedi-Arabië, Qatar en Bahrein.

De S-400 is een geavanceerd luchtafweersysteem dat zowel intercontinentale raketten als gevechtsvliegtuigen en drones uit de lucht kan schieten. Een volledige opstelling bestaat uit verschillende elementen, zoals een lanceerbasis, een controlestation en een radarsysteem. Al deze systemen zijn gebouwd op vrachtwagens die snel verplaatst kunnen worden.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]