Rusland levert 300 ton aan hulpgoederen aan Venezuela

Venezuela ontvangt woensdag 300 ton aan humanitaire hulpgoederen uit Rusland. Dat zei president Maduro in een verklaring tegenover de Russische site Sputnik. Hij voegde eraan toe dat zijn land nu al dagelijks hulpgoederen ontvangt, die op het internationale vliegveld van Caracas worden afgeleverd. Die hulp is niet afkomstig uit de Verenigde Staten, want die wordt door de regering niet geaccepteerd.

De president van Venezuela staat de onder druk, nu de Verenigde Staten sancties heeft opgelegd aan de regering. De Amerikaanse regering erkent oppositiefiguur Juan Guaido als leider, waarin ze door verschillende Europese en Zuid-Amerikaanse bondgenoten wordt gesteund. Ze willen dat hij de macht overneemt van de zittend president Maduro.

Banktegoeden geblokkeerd

Door de economische sancties worden miljarden aan buitenlandse banktegoeden van Venezuela geblokkeerd. Mede daardoor is de economische situatie in het land verslechterd. Met het blokkeren van banktegoeden wil de Amerikaanse regering de druk op president Maduro opvoeren, maar die lijkt niet van plan zich over te geven aan de buitenlandse inmenging. In plaats daarvan verkoopt hij nu een deel van de goudvoorraad.

Maduro weigert de hulpgoederen uit de Verenigde Staten en kan dat doen nu ook Rusland goederen aanbiedt. Rusland is een belangrijke bondgenoot van Maduro en heeft zakelijke belangen in Venezuela. Zo maakten de twee landen vorig jaar afspraken over nieuwe investeringen in de goudmijnsector en over het herstructureren van schulden van het Zuid-Amerikaanse land. Rusland heeft de Amerikaanse inmenging in de binnenlandse politiek van Venezuela scherp veroordeeld en blijft Maduro ondersteunen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]