Rusland leverde tientallen luchtafweersystemen aan Syrië

Rusland heeft het afgelopen jaar veertig luchtafweersystemen aan Syrië geleverd om luchtaanvallen tegen te houden, zo meldt persbureau RIA Novosti op basis van een bron binnen het Russische ministerie van Defensie.

Het zou gaan om mobiele Pantsir-S1 luchtafweerinstallaties die op korte en middellange afstand raketten en gevechtsvliegtuigen kunnen onderscheppen en die vooral gebruikt worden om militaire installaties te verdedigen tegen vliegtuigen, helikopters, kruisraketten en onbemande vliegtuigjes.

Aanval op Syrische luchtbasis

Begin deze week vuurden twee Israëlische gevechtsvliegtuigen een aantal raketten af op een Syrische militaire basis in de buurt van Homs. Van de acht raketten die werden afgevuurd konden vijf raketten onderschept worden. Het is dus mogelijk dat dit het werk is geweest van deze Russische luchtafweersystemen, al hebben we dat niet kunnen bevestigen.

Het Russische Pantsir S-1 luchtafweersysteem (Bron: Southfront)

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]