Rusland kondigt grootschalige militaire oefening met China aan

Chinese troepen doen mee aan de grootste militaire oefening van Rusland sinds de Koude Oorlog, zo melden diverse media. Aan deze nieuwe oefening genaamd ‘Vostok 2018’ zullen bijna 300.000 militairen en 1.000 vliegtuigen deelnemen. De training wordt tussen 11 en 15 september uitgevoerd in het verre oosten van Rusland.

De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu zei in een verklaring tegenover de Russische media dat deze oefening lijkt op de grootschalige oefening van 1981, maar dat het in bepaalde opzichten nog groter zal zijn. Destijds deden er ongeveer 150.000 soldaten mee. De missie zal plaatsvinden ten oosten van het Oeralgebergte, op ruime afstand van de Europese landen die onderdeel uitmaken van de NAVO.

Militaire oefeningen

De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, zei in een verklaring tegenover journalisten dat een militaire oefening van deze omvang niet alleen gerechtvaardigd is, maar in deze tijd ook noodzakelijk. De afgelopen jaren heeft ook de NAVO verschillende militaire oefeningen gehouden met bondgenoten in het oosten van Europa, waarvan sommige oefeningen dicht bij de grens met Rusland plaatsvonden.

Vorig jaar hield Rusland ook al een militaire oefening genaamd Zapad 2017. Deze was met ongeveer 12.700 soldaten veel kleiner in omvang, maar tegelijkertijd werd deze oefening veel dichter bij de westelijke grens van Rusland gehouden. In 2016 hield het Russische leger een grootschalige militaire oefening op land, op zee en in de lucht rondom de Krim. Dit schiereiland besloot zich in 2014 via een referendum aan te sluiten bij Rusland.

De eerste groepen met Chinese soldaten die aan de oefening deelnemen zijn al per trein gearriveerd in de regio ten oosten van het Baikalmeer. China zal met ongeveer 3.200 elitetroepen deelnamen aan deze missie, zo meldt de South China Morning Post.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]