Rusland en China nemen Power of Siberia pijpleiding in gebruik

Rusland en China hebben vandaag de Power of Siberia in gebruik genomen, een nieuwe pijpleiding waarmee Rusland aardgas aan China kan leveren. Jarenlang is er gewerkt aan deze 3.000 kilometer lange pijpleiding, die China de komende decennia van aardgas zal voorzien.

Deze nieuwe Power of Siberia pijpleiding is onderdeel van een aardgasdeal die beide landen vijf jaar geleden sloten. China en Rusland maakten voor een periode van dertig jaar afspraken voor de levering van aardgas. Om de benodigde hoeveelheid aardgas te kunnen leveren, bouwde Rusland een nieuwe pijpleiding van het Chayandinskoye gasveld richting China.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]