Run op reverse repo houdt aan: bijna $1 biljoen

Financiële instellingen en geldmarktfondsen parkeerden vorige week een recordbedrag van bijna $1 biljoen bij de Amerikaanse centrale bank. Veel marktpartijen wisselen hun overtollige cash bij de Federal Reserve in voor kortlopende staatsleningen, omdat ze daar sinds kort rente over ontvangen. Met een vergoeding van 0,05% was dat zelfs een paar basispunten meer dan de marktrente voor kortlopende staatsleningen.

Het reverse repo loket is een faciliteit die de Amerikaanse centrale bank aanbiedt om overtollige liquiditeit uit de markt te halen. Onder normale omstandigheden wordt dit loket van de centrale bank amper gebruikt. Is er echter schaarste aan onderpand in de markt, dan neemt de belangstelling voor het reverse repo loket toe. Zeker als dat loket een aantrekkelijk rendement oplevert, zoals nu het geval is.

Wat is er aan de hand met reverse repo?

In dit artikel op Geotrendlines Insider legden we onlangs tot in detail uit waarom marktpartijen nu meer gebruik maken van dit loket. Ook beschreven we hoe we op dit punt zijn aangekomen en welke rol de Amerikaanse centrale bank daarin heeft gespeeld. Is dit een belangrijke indicator om in de gaten te houden? U leest het met een abonnement op Geotrendlines Insider.

Gebruik repo loket Federal Reserve naar $1 biljoen (Bron: St. Louis Fed)

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]