Reportage: Hoe vluchtelingen uit Afrika naar Europa komen

Verslaggeefster Anastasiya Popova maakte voor Russia 24 een korte reportage over de vluchtelingenstroom uit Afrika richting Spanje, waarop te zien is welke obstakels de vluchtelingen moeten overwinnen om naar Europa te komen. Vluchtelingen uit landen als Senegal, Mali, Guinee, Sierra Leone, Ivoorkust, Ghana en Congo leggen afstanden van een paar duizend kilometer af, waarbij mensensmokkelaars transporten regelen om vluchtelingen door de Sahara woestijn te krijgen.

Eenmaal aangekomen in Marokko verschuilen vluchtelingen zich in de bossen en in grotten, tot ze informatie krijgen wanneer ze de grens met de Spaanse enclave Ceuta kunnen oversteken. Eenmaal aangekomen bij de kust betalen ze ongeveer €1.000 per persoon om met een rubberboot de oversteek naar het beloofde land te maken.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.