Reportage: Hoe vluchtelingen uit Afrika naar Europa komen

Verslaggeefster Anastasiya Popova maakte voor Russia 24 een korte reportage over de vluchtelingenstroom uit Afrika richting Spanje, waarop te zien is welke obstakels de vluchtelingen moeten overwinnen om naar Europa te komen. Vluchtelingen uit landen als Senegal, Mali, Guinee, Sierra Leone, Ivoorkust, Ghana en Congo leggen afstanden van een paar duizend kilometer af, waarbij mensensmokkelaars transporten regelen om vluchtelingen door de Sahara woestijn te krijgen.

Eenmaal aangekomen in Marokko verschuilen vluchtelingen zich in de bossen en in grotten, tot ze informatie krijgen wanneer ze de grens met de Spaanse enclave Ceuta kunnen oversteken. Eenmaal aangekomen bij de kust betalen ze ongeveer €1.000 per persoon om met een rubberboot de oversteek naar het beloofde land te maken.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]