Poetin: “Rusland zal alleen kernwapens gebruiken als vergeldingsmaatregel”

Rusland zal geen nucleaire wapens gebruiken, tenzij het land met dergelijke wapens wordt aangevallen. Dat zei de Russische president Poetin tijdens de opening van de jaarlijkse Valdai International Discussion Club. Hij benadrukte dat Rusland nooit kernwapens zal gebruiken voor een preventieve aanval, maar dat ze wel bereid zijn deze wapens in te zetten als ze ermee worden aangevallen.

“Er werd me gevraagd of we klaar waren en of ik klaar was om de wapens die we hebben te gebruiken, inclusief massavernietigingswapens, om onszelf te beschermen, om onze belangen te beschermen. En dat is wat ik antwoordde.

Ik zal je herinneren aan wat ik heb gezegd. Ik heb gezegd dat onze doctrine voor kernwapens niet voorziet in een preventieve aanval. Ik zou u allen willen vragen en degenen die later zullen analyseren en op de een of andere manier hier elk woord zullen interpreteren, om in gedachten te houden dat er geen voorzorgsmaatregelen zijn voor een preventieve aanval in onze kernwapendoctrine.

Ons concept is gebaseerd op een wederzijdse tegenaanval. Het is niet nodig om dit uit te leggen aan degenen die het begrijpen, maar voor diegene die het niet begrijpen zal ik het nog een keer willen zeggen: Het betekent dat we voorbereid zijn en kernwapens alleen zullen gebruiken als we zeker weten dat een potentiële agressor Rusland aanvalt, ons territorium.

Ik onthul geen geheim als ik zeg dat we een systeem hebben gecreëerd dat de hele tijd wordt bijgewerkt als dat nodig is, namelijk een radarwaarschuwingssysteem voor raketten. Dit systeem bewaakt de aardbol, waarschuwt voor de lancering van een strategische raket op zee en identificeert het gebied van waaruit het werd gelanceerd. Daarna volgt het systeem het traject van een raketvlucht. Ten derde lokaliseert dit systeem het gebied waar de nucleaire kernkop zal vallen.

Alleen als we zeker weten – en dit duurt een paar seconden om te begrijpen – dat Rusland wordt aangevallen, leveren we een tegenaanval. Dit zou een wederzijdse tegenaanval zijn. Waarom zeg ik ‘tegen’? Omdat we raketten die naar ons vliegen, zullen tegenkomen door een raket in de richting van een agressor te sturen. Natuurlijk komt dit neer op een wereldwijde catastrofe, omdat we geen voorbereiding kunnen treffen tegen een preventieve aanval.

Ja, het lijkt erop dat we op onze handen zitten en wachten tot iemand kernwapens tegen ons gebruikt. Nou ja, dit is wat het is. Maar dan moet elke dader weten dat vergelding onvermijdelijk is en dat ze zullen worden vernietigd. En wij als slachtoffers van een agressie, wij zouden als martelaren naar het paradijs gaan, terwijl zij eenvoudigweg verloren gaan omdat zij zelfs de tijd niet zullen hebben om hun zonden te overdenken.

Bron: Kremlin

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]