Poetin: “Rusland moet meer eigen software gebruiken”

De Russische president Poetin heeft alle IT-bedrijven in Rusland opgeroepen om meer software uit eigen land te gebruiken, omdat het gebruik van buitenlandse software in bepaalde sectoren veiligheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Ook zou de Russische IT-sector volgens de president meer software moeten ontwikkelen en meer specialisten moeten opleiden.

Op dit moment maken Russen voor ongeveer 30% van alle elektronische toepassingen gebruik van software die in eigen land ontwikkeld is, maar als het aan Poetin ligt zal dat percentage verder omhoog moeten. De afhankelijkheid van buitenlandse software is onder normale omstandigheden geen probleem, maar in wereld waarin cyberveiligheid steeds belangrijker wordt kan dat wel een rol van betekenis spelen.

Poetin waarschuwde voor het gevaar dat iemand in het buitenland op een knop kan drukken en daarmee allerlei belangrijke systemen in Rusland plat kan leggen. Om dat risico te verkleinen moet Rusland haar afhankelijkheid van buitenlandse software verkleinen, zo concludeerde de president.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]