Poetin: ‘Rusland gedwongen minder transacties in dollars te doen’

Rusland is vanwege Amerikaanse sancties gedwongen minder transacties uit te voeren in dollars. Dat zei president Vladimir Poetin dinsdag tijdens een investeringsforum in Moskou. Hij voegde eraan toe dat Rusland de volatiliteit van de roebel wil verminderen. De waarde van de Russische valuta zakte vorige week naar het laagste niveau in zeven maanden, nadat de olieprijs vrijdag met meer dan 10% was gedaald. Ook kwam de munt onder druk te staan door oplopende geopolitieke spanningen tussen Rusland en Oekraïne.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]