Poetin: ‘Rusland gedwongen minder transacties in dollars te doen’

Rusland is vanwege Amerikaanse sancties gedwongen minder transacties uit te voeren in dollars. Dat zei president Vladimir Poetin dinsdag tijdens een investeringsforum in Moskou. Hij voegde eraan toe dat Rusland de volatiliteit van de roebel wil verminderen. De waarde van de Russische valuta zakte vorige week naar het laagste niveau in zeven maanden, nadat de olieprijs vrijdag met meer dan 10% was gedaald. Ook kwam de munt onder druk te staan door oplopende geopolitieke spanningen tussen Rusland en Oekraïne.

Het is niet voor het eerst dat Rusland haar pijlen richt op de Amerikaanse dollar. Zo heeft Poetin al vaker gezegd dat de Verenigde Staten de dollar gebruiken als politiek wapen. Door economische sancties op te leggen aan andere landen ondermijnen de VS bovendien het vertrouwen in de dollar. Al in 2019 zei de Russische president dat de rol van de dollar als wereldreservemunt moet worden herzien. Daar hebben we dan ook al meerdere artikelen over geschreven op Geotrendlines Insider.

Lees ook:

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]