Poetin over NAVO: “Jullie zijn naar onze grens gekomen”

De Russische president Poetin eist veiligheidsgaranties van de NAVO, omdat die de afgelopen twintig jaar de grens naar het oosten steeds verder hebben opgeschoven. In zijn jaarlijkse Q&A sessie zei hij dat het niet aan de Amerikanen is om veiligheidsgaranties te vragen, omdat zij hun raketsysteem steeds verder opschuiven richting de Russische grens.

Poetin legt uit hoe de Amerikanen al decennia lang proberen Rusland klein te houden, ook na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Eerder zei de Russische president dat toetreding van Oekraïne tot de NAVO een rode lijn is, omdat het Amerikaanse raketschild dan nog dichter bij Russisch grondgebied komt te liggen. De laatste maanden stationeerde Rusland veel troepen bij de grens met Oekraïne, tot ongenoegen van de Verenigde Staten en haar NAVO bondgenoten. Maar als het aan Poetin ligt komen de dreigementen juist van Amerikaanse zijde. Hieronder leest u de volledige vertaling.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]