Poetin over de situatie in Donbass

Rusland geeft steun aan de bevolking in Donbass om te voorkomen dat ze worden geplet door de regering in Kiev. Dat zei de Russische president Poetin tijdens zijn jaarlijkse Q&A sessie met de internationale pers. Hij merkt op dat de regering in Kiev verantwoordelijk is voor de economische isolatie van Donbass en voor alle problemen die daardoor zijn ontstaan. Zo lang deze situatie niet verandert zal Rusland het gebied blijven ondersteunen, zo liet president Poetin weten. Hieronder zijn volledige antwoord op de vraag van een Oekraïense journalist.

“Nou, ten aanzien van het lijden van de mensen die in Donbass wonen. Je bent een inwoner van Oekraïne, toch? En je beschouwt die mensen als inwoners van jouw land, ik bedoel de mensen die in dat gebied wonen. Vertel mij dan eens wie die blokkade tussen Donbass en de rest van Oekraïne heeft opgeworpen. Was het Rusland? Nee, het was de regering van Oekraïne. Ze legde een totale economische blokkade op tegen het gebied dat ze beschouwen als onderdeel van Oekraïne. Zij zijn het die op hun eigen bevolking schieten. Iedere dag gaan daar burgers dood. Burgers!

Wij bieden humanitaire hulp en andere vormen van ondersteuning voor de mensen die in dat gebied wonen, alleen maar om te voorkomen dat ze geplet, verzwolgen of uit elkaar gescheurd worden. En dat zullen we blijven doen, omdat iedere poging om een politieke kwestie met geweld op te lossen – en dat gebeurt nu al een aantal jaar, de huidige regering in Kiev volgt dit beleid nog steeds – gedoemd is te mislukken. Dat moeten ze begrijpen.

Ten aanzien van het onderhouden van de relaties en het ontslaan van bepaalde politieke figuren. Het gaat niet om wie ze zijn. Het gaat om hun houding ten opzichte van de mensen. Wij willen dat het hele territorium van Oekraïne, inclusief Donbass, vreedzaam en welvarend is. Wij hebben daar belang bij, omdat Oekraïne nog steeds een belangrijke handelspartner en economische partner van ons is.

Het handelsvolume tussen Oekraïne en Rusland groeit, ondanks alles wat de huidige autoriteiten in Kiev doen. Het is in 2018 gegroeid, gegroeid! Is dat niet vreemd? Nee, dat is het niet, omdat het een natuurlijke relatie is. En op een gegeven moment zullen deze natuurlijke relaties ook gevolgen hebben. Maar zo lang Oekraïne geleid wordt door Rossofoben, die zich niet realiseren wat het beste is voor hun eigen bevolking, zal deze ongezonde situatie aanhouden. Ongeacht wie er aan de macht is in het Kremlin.”

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]