Poetin: ‘Wij kunnen Europa veiligheid bieden’

Europa is voor haar veiligheid in sterke mate afhankelijk van de Verenigde Staten, maar daar is volgens de Russische president Poetin geen reden meer voor. Tijdens het St. Petersburg Economic Forum zei hij tegen de Franse president Macron dat Rusland bereid is de veiligheid van Europa te garanderen. Hieronder ziet u het betreffende fragment.

“Natuurlijk kunnen we niet tevreden zijn met de huidige relatie tussen Rusland en de Verenigde Staten. We zijn klaar voor deze dialoog. De heer Trump stelde een aparte bijeenkomst voor. Tot op heden heeft het voor ons niet gewerkt, er kwamen veel problemen naar voren. Echter, we zijn bereid een substantiële dialoog te voeren en ik denk dat het om heel veel redenen nu het moment is om dat te doen.

Donald Trump sprak zijn zorgen uit over een nieuwe wapenwedloop en daar ben ik het volledig mee eens. De stappen die we overwegen ten aanzien van Noord-Korea en Iran helpen niet om ons dichterbij te brengen, maar het is wel een gelegenheid voor ons om deze kwesties te bespreken.

Emmanuel vertelde ons dat er tussen Europa en de Verenigde Staten een vorm van wederkerigheid bestaat, dat Europa in de veiligheidssfeer afhankelijk is van de Verenigde Staten. Maar dat is geen reden om je zorgen te maken, we helpen je er wel uit. Om je veiligheid te verzekeren.

Hoe dan ook, alles hangt af van ons. We zullen ervoor moeten zorgen dat er geen nieuwe bedreigingen zijn. Ik denk dat het nodig is dat we deze richting op denken.”

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]