Poetin: ‘Wij kunnen Europa veiligheid bieden’

Europa is voor haar veiligheid in sterke mate afhankelijk van de Verenigde Staten, maar daar is volgens de Russische president Poetin geen reden meer voor. Tijdens het St. Petersburg Economic Forum zei hij tegen de Franse president Macron dat Rusland bereid is de veiligheid van Europa te garanderen. Hieronder ziet u het betreffende fragment.

“Natuurlijk kunnen we niet tevreden zijn met de huidige relatie tussen Rusland en de Verenigde Staten. We zijn klaar voor deze dialoog. De heer Trump stelde een aparte bijeenkomst voor. Tot op heden heeft het voor ons niet gewerkt, er kwamen veel problemen naar voren. Echter, we zijn bereid een substantiële dialoog te voeren en ik denk dat het om heel veel redenen nu het moment is om dat te doen.

Donald Trump sprak zijn zorgen uit over een nieuwe wapenwedloop en daar ben ik het volledig mee eens. De stappen die we overwegen ten aanzien van Noord-Korea en Iran helpen niet om ons dichterbij te brengen, maar het is wel een gelegenheid voor ons om deze kwesties te bespreken.

Emmanuel vertelde ons dat er tussen Europa en de Verenigde Staten een vorm van wederkerigheid bestaat, dat Europa in de veiligheidssfeer afhankelijk is van de Verenigde Staten. Maar dat is geen reden om je zorgen te maken, we helpen je er wel uit. Om je veiligheid te verzekeren.

Hoe dan ook, alles hangt af van ons. We zullen ervoor moeten zorgen dat er geen nieuwe bedreigingen zijn. Ik denk dat het nodig is dat we deze richting op denken.”

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.