Poetin klaar voor ontmoeting met Kim Jong-Un

De Russische president Poetin wil een ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un om te praten over de relatie tussen beide landen en over andere regionale kwesties. In een telegram aan de Noord-Koreaanse leider schrijft de president van Rusland dat hij de samenwerking met beide landen op het Koreaanse schiereiland wil verbeteren en dat hij mogelijkheden ziet om op trilaterale basis samen te werken.

De Noord-Koreaanse leider probeert zijn land uit het isolement te halen en sprake eerder dit jaar al met de regeringsleiders van Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Ook Rusland wil graag de diplomatieke banden met het land halen om de stabiliteit in de regio te verbeteren en economische voordelen te behalen.

Trilaterale samenwerking

Nu Noord-Korea zich meer openstelt naar de rest van de wereld ziet ook Rusland kansen liggen, bijvoorbeeld op het gebied van handel en energie. In samenwerking met Noord-Korea en Zuid-Korea zou Rusland bijvoorbeeld kunnen praten over de aanleg van pijpleidingen en spoorlijnen. Daarmee kan Rusland aardgas naar Zuid-Korea exporteren, terwijl Zuid-Korea meer mogelijkheden krijgt om goederen over land te exporteren naar de rest van de wereld.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]