Poetin: “Het is tijd voor Rusland om terug te vechten”

Rusland heeft lang gewacht met een antwoord op de nieuwe Amerikaanse sancties, in de hoop dat de gespannen situatie tussen beide landen zou verbeteren. Maar nu de overgrote meerderheid binnen de Amerikaanse regering voor de nieuwe sancties heeft gestemd en het wetsvoorstel door de president ondertekend kan worden ziet Poetin zich genoodzaakt maatregelen te nemen.

In een exclusief interview dat vandaag op prime time werd uitgezonden op de Russische televisie waarschuwt Poetin voor de negatieve effecten van de geplande sancties, omdat deze ook gevolgen zullen hebben voor andere landen die zaken willen doen met Rusland. Een voorbeeld daarvan is de samenwerking op het gebied van energie, bijvoorbeeld bij de aanleg van nieuwe pijpleidingen die aardgas naar Europa transporteren.

Sancties

Poetin zegt dat Rusland verschillende mogelijkheden heeft om sancties op te leggen aan de Verenigde Staten, maar dat niemand daar uiteindelijk bij gebaat is. En dan gaat het volgens Poetin niet alleen om een verslechterde relatie tussen de Verenigde Staten en Rusland, maar ook om de schade die voortkomt uit alle pogingen om Rusland onder druk te zetten.

In het interview benadrukt de Russische president dat er nog steeds mogelijkheden zijn om samen te werken, bijvoorbeeld ten aanzien van de situatie in het Midden-Oosten en de internationale strijd tegen het terrorisme. Hij verwijst naar het akkoord dat eerder tijdens de G-20 werd bereikt over een nieuwe de-escalatiezone in het zuiden van Syrië. Dat was een concrete maatregel die de twee landen samen hebben genomen en die volgens de Russische president ook in het belang was van omliggende landen, zoals Jordanië en Israël. Hieronder ziet u het betreffende videofragment.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]