Poetin: “Incident Zee van Azov was een provocatie”

Het incident dat afgelopen weekend plaatsvond in de Zee van Azov was een duidelijke provocatie van Oekraïne richting Rusland. Dat zei de Russische president Poetin tijdens een bijeenkomst in Moskou. Hij is ervan overtuigd dat de confrontatie in scène is gezet om de populariteit van de Oekraïense president Poroshenko een impuls te geven. In de peilingen staat hij er niet goed voor, terwijl de nieuwe verkiezingen al in maart 2019 zullen plaatsvinden.

Volgens de Russische president Poetin doet de regering in Kiev geen enkele poging om de relatie met Rusland te verbeteren. In plaats daarvan verkoopt ze een sterk anti-Russisch sentiment, waarin ze gesteund worden door het Westen. Volgens Poetin is het incident in de Zee van Azov met opzet gecreëerd om de staat van beleg af te kunnen kondigen. Hij noemde het een kortzichtig beleid, waar geen normaal economisch en politiek beleid uit voort kan komen.

Poetin sprak zijn verwachting uit dat Oekraine vroeg of laat wel tot andere inzichten zal komen en de harde toon tegen Rusland zal matigen. Hij merkte op dat Poroshenko momenteel op de vijfde plaats staat in de peilingen en de tweede verkiezingsronde misschien zelfs niet zal halen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]