Poetin: “Eerste gaspijpleiding Nord Stream 2 voltooid”

De eerste gaspijpleiding van de Nord Stream 2 is inmiddels voltooid. Dat maakte de Russische president Poetin afgelopen zaterdag bekend tijdens het jaarlijkse St. Petersburg Economic Forum. Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt, want het project liep afgelopen jaren regelmatig vertraging op. De pijpleiding moet nog worden aangesloten op het Russische gasnet. Als dat voltooid is kan het gas door de nieuwe pijpleiding stromen.

De Nord Stream 2 bestaat uit twee pijpleidingen van meer dan 1200 kilometer, die de totale transportcapaciteit via deze route verdubbelen naar 110 miljard kubieke meter aardgas per jaar. De Nord Stream 1 levert al sinds 2005 Russisch aardgas aan Duitsland en heeft een capaciteit van 55 miljard kubieke meter per jaar. Deze pijpleiding levert indirect ook aardgas aan andere West-Europese landen.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]