Poetin biedt Saoedi-Arabië S-400 raketsysteem aan

De Russische president Vladimir Poetin heeft gezegd dat hij Saoedi-Arabië wil helpen om zich te verdedigen tegen luchtaanvallen. Tijdens een persconferentie met de regeringsleiders van Turkije en Iran over Syrië zei de president dat hij bereid is het S-400 luchtafweersysteem aan Saoedi-Arabië te verkopen.

“We zijn bereid assistentie te verlenen aan Saoedi-Arabië. Het is voldoende voor het politieke leiderschap van Saoedi-Arabië om een wijs besluit te nemen – zoals de leiders van Iran destijds deden met de aanschaf van de S-300 en de Turkse president Erdogan met de aankoop van de nieuwste S-400 ‘Triumph’ luchtafweersystemen van Rusland. Met deze luchtafweersystemen kan de olie-infrastructuur van het land effectief worden beschermd.”

Luchtaanval

Saoedi-Arabië werd afgelopen weekend getroffen door een luchtaanval op haar olie-installaties. Als gevolg van deze aanval, zeer waarschijnlijk uitgevoerd met drones, werd de halve olieproductie van het land stilgelegd. In reactie op deze aanval schoot de olieprijs maandag bij opening van de handel met meer dan tien procent omhoog.

Rusland en Saoedi-Arabië hebben de afgelopen jaren al verschillende gesprekken gevoerd over de aanschaf van het Russische luchtafweersysteem. De aanschaf van deze systemen ligt politiek gevoelig, omdat het tegen het zere been van de Verenigde Staten is. Zij verkopen liever hun eigen Patriot luchtafweersysteem, ook al is deze minder effectief dan het Russische alternatief.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]