Podcast: Schulddeflatie of hyperinflatie?

Door de uitbraak van het coronavirus is de economie bijna stilgevallen. Net als in 2008 staan we aan de vooravond van een grote financiële crisis, die kan uitgroeien tot een wereldwijde depressie. De uitbraak van het virus legt de kwetsbaarheden bloot van onze op schulden gebaseerde economie. Daarom komen centrale banken en overheden met ongekende stimuleringsmaatregelen, alles om schulddeflatie te voorkomen.

Sander Boon bracht in zijn boek De Geldbubbel al de weeffouten van ons financiële systeem aan het licht. Zo waarschuwde hij voor de gevaren van een geldsysteem dat gebaseerd is op schulden als onderpand. Het boek is geschreven na de financiële crisis van 2008, maar in hoeverre gelden deze scenario’s ook in de crisis van 2020?

Drie scenario’s

Boon beschrijft drie scenario’s voor het verdere verloop van de crisis. Financiële repressie, schulddeflatie en de hyperinflatie. Welk scenario gaat het worden? Kunnen we doorgaan met een economie die gebaseerd is op schulden? In hoeverre is de huidige crisis te vergelijken met de bankencrisis uit 2008? En zijn er misschien ook positieve kanten aan deze crisis?

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Redactie

Dit artikel is geschreven door de redactie van Geotrendlines.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]