Podcast: Is Bitcoin de toekomst van geld?

Is Bitcoin de toekomst van geld? En wat zijn de voordelen van cryptomunten ten opzichte van het geld dat we dagelijks gebruiken? In deze podcast praat Jordan Peterson met verschillende experts over de waarde van Bitcoin als soevereine vorm van geld. Een vorm van geld die niet alleen transparant is, maar ook volledig onafhankelijk van overheden en centrale banken.

Bitcoin wordt ook wel digitaal goud genoemd, omdat het net als het edelmetaal relatief schaars is. Ook groeit het in een voorspelbaar tempo, waardoor inflatie beperkt is. In tegenstelling tot ongedekte valuta zoals euro’s en dollars, die banken en centrale banken bijna onbeperkt kunnen creëren. Dat maakt Bitcoin in potentie een meer zuivere vorm van geld, net zoals goud en zilver dat vroeger waren.

Deze podcast gaat het niet alleen over de economische argumenten voor Bitcoin, maar ook wat deze technologie betekent voor individuele vrijheid en voor de samenleving als geheel. Het is vrij van censuur en is niet te controleren door overheden. Een aspect dat steeds belangrijker wordt in een wereld met grote geopolitieke verschuivingen, toenemende financiële repressie en negatieve rente. Wat dat allemaal betekent? U hoort het in deze podcast.

Deze podcast is via ook te beluisteren via Spotify.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]