Persconferentie Poetin, Erdogan en Rouhani over Syrië

De regeringsleiders van Rusland, Turkije en Iran hebben gezamenlijk een verklaring naar buiten gebracht over de toekomst van Syrië in de regio. In deze persconferentie zegt Poetin dat het grondgebied van Syrië gerespecteerd dient te worden en dat het aan de Syrische bevolking is om te beslissen over hun eigen regering. Ook zegt hij in de verklaring dat Rusland, Turkije en Iran zich zullen blijven toewijden aan de wederopbouw van Syrië, zodat Syrische vluchtelingen binnen en buiten de landsgrenzen op termijn weer terug naar huis kunnen.

Poetin verwijst naar een nieuw congres dat binnenkort in Sochi zal worden gehouden, waar vertegenwoordigers van de Syrische regering en van de oppositie zullen praten over een nieuwe politieke structuur, een nieuwe grondwet en nieuwe verkiezingen onder toezicht van de Verenigde Naties. Bij dit congres zullen ook Rusland, Turkije en Iran aanwezig zijn.

Begin deze week sprak Poetin met de Syrische president Assad. Na afloop van dat gesprek informeerde hij de Amerikaanse president Trump en de Saudische koning over deze niet publiek aangekondigde ontmoeting met Assad.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]