Overzicht: München Veiligheidsconferentie 2019

Afgelopen weekend werd de jaarlijkse veiligheidsconferentie van München gehouden. Tijdens deze bijeenkomst gaven vertegenwoordigers van verschillende landen hun visie op actuele geopolitieke vraagstukken. Wolfgang Ischinger, voorzitter van de veiligheidsconferentie, sprak in zijn openingstoespraak over een leiderschapsvacuüm in de wereld, waarbij een nieuwe machtsbalans gevonden moet worden tussen de Verenigde Staten, China en Rusland.

Verschillende regeringsleiders en ministers waren bij deze conferentie aanwezig, evenals vertegenwoordigers van diverse internationale instituten als de Europese Unie en de NAVO. We hebben een aantal toespraken voor u verzameld. Bekijk het volledige overzicht op de website van de Munich Security Conference.

Angela Merkel (Duitsland)

Sergei Lavrov (Rusland)

Mike Pence (Verenigde Staten)

Yang Jiechi (China)

Federica Mogherini (Europese Unie)

Jens Stoltenberg (NAVO)

Mohammad Javad Zarif (Iran)

Foto boven het artikel door Kuhlmann voor de Munich Security Conference, gepubliceerd onder de Creative Commons Attribution 3.0 licentie.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.