Overzicht: München Veiligheidsconferentie 2019

Afgelopen weekend werd de jaarlijkse veiligheidsconferentie van München gehouden. Tijdens deze bijeenkomst gaven vertegenwoordigers van verschillende landen hun visie op actuele geopolitieke vraagstukken. Wolfgang Ischinger, voorzitter van de veiligheidsconferentie, sprak in zijn openingstoespraak over een leiderschapsvacuüm in de wereld, waarbij een nieuwe machtsbalans gevonden moet worden tussen de Verenigde Staten, China en Rusland.

Verschillende regeringsleiders en ministers waren bij deze conferentie aanwezig, evenals vertegenwoordigers van diverse internationale instituten als de Europese Unie en de NAVO. We hebben een aantal toespraken voor u verzameld. Bekijk het volledige overzicht op de website van de Munich Security Conference.

Angela Merkel (Duitsland)

Sergei Lavrov (Rusland)

Mike Pence (Verenigde Staten)

Yang Jiechi (China)

Federica Mogherini (Europese Unie)

Jens Stoltenberg (NAVO)

Mohammad Javad Zarif (Iran)

Foto boven het artikel door Kuhlmann voor de Munich Security Conference, gepubliceerd onder de Creative Commons Attribution 3.0 licentie.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]