Opnieuw grootschalige demonstraties gele hesjes in Parijs

Afgelopen weekend waren er in Frankrijk opnieuw grootschalige demonstraties van de gele hesjes. In Parijs leidde dat ook tot vernielingen en harde confrontaties met de politie. Winkels werden vernield en ook werd er opnieuw met stenen naar de politie gegooid. Ook werden restaurants en bankgebouwen vernield.

De demonstraties duren nu al vier maanden en brengen elke zaterdag vele tienduizenden mensen op de been. Er werd afgelopen zaterdag in Parijs opvallend veel geweld gebruikt, veel meer dan in voorgaande weken.

We hebben een aantal beelden van de demonstraties in Parijs van afgelopen zaterdag verzameld. Het is de vraag wie deze vernielingen aanricht. In andere grote steden in Frankrijk lijken de demonstraties namelijk veel minder gewelddadig te verlopen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.