Opnieuw demonstraties gele hesjes in Frankrijk

De gele hesjes zijn vandaag opnieuw de straat op gegaan om te demonstreren tegen de regering van Macron. Het is de 25e zaterdag op rij dat er door het hele land gedemonstreerd wordt. Ook afgelopen woensdag, op de dag van de arbeid, was het erg onrustig in de Franse steden.

De demonstranten zijn boos op de regering van Macron, omdat die te weinig zou doen voor de bevolking. De protesten begonnen eind vorig jaar naar aanleiding van een geplande belastingverhoging op brandstof. Inmiddels is de protestbeweging breder. Zo keren de gele hesjes zich ook tegen het klimaatbeleid en het immigratiebeleid.

De protesten verlopen over het algemeen vreedzaam, maar vaak komt het ook tot gewelddadige confrontaties tussen gele hesjes en de politiemacht. Daarbij zijn al zeker tien doden en vele honderden gewonden gevallen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.