Opnieuw demonstraties gele hesjes in Frankrijk

De gele hesjes zijn vandaag opnieuw de straat op gegaan om te demonstreren tegen de regering van Macron. Het is de 25e zaterdag op rij dat er door het hele land gedemonstreerd wordt. Ook afgelopen woensdag, op de dag van de arbeid, was het erg onrustig in de Franse steden.

De demonstranten zijn boos op de regering van Macron, omdat die te weinig zou doen voor de bevolking. De protesten begonnen eind vorig jaar naar aanleiding van een geplande belastingverhoging op brandstof. Inmiddels is de protestbeweging breder. Zo keren de gele hesjes zich ook tegen het klimaatbeleid en het immigratiebeleid.

De protesten verlopen over het algemeen vreedzaam, maar vaak komt het ook tot gewelddadige confrontaties tussen gele hesjes en de politiemacht. Daarbij zijn al zeker tien doden en vele honderden gewonden gevallen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]