Ook NAVO neemt maatregelen tegen Rusland

In navolging op verschillende bondgenoten van het Verenigd Koninkrijk stuurt nu ook de NAVO een aantal Russen naar huis. Zeven stafleden van de Russische delegatie moeten vertrekken, terwijl drie stafleden die nog in de aanmeldingsprocedure zaten worden geweigerd. Daarmee brengt de NAVO de Russische delegatie op haar hoofdkantoor terug van in potentie 30 naar slechts 20 personen.

Met deze maatregel wil de NAVO een sterke boodschap uitzenden aan Rusland dat er consequenties verbonden zijn aan wat topman Jens Stoltenberg “een gevaarlijk patroon van onacceptabel gedrag” noemt. Een opmerkelijk besluit, omdat er nog steeds geen duidelijkheid is over de werkelijke toedracht van de aanval op de voormalige Russische dubbelspion Skripal en haar dochter begin deze maand.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]