Ook India wil S-400 luchtafweersystemen kopen

India zou na China en Turkije wel eens het derde land kunnen worden dat het Russische S-400 luchtafweersysteem in gebruik neemt. Verschillende media melden dat het land belangstelling heeft voor in totaal vijf installaties, die ingezet moeten worden om de noordelijke en westelijke grens van het land te beschermen tegen mogelijke luchtaanvallen. India zou ook belangstelling hebben voor een aantal Russische gevechtsschepen en onderzeeërs.

Beide partijen zouden al overeenstemming hebben bereikt over de technische aspecten van het contract, maar er vinden nog onderhandelingen plaats over de prijs van deze deal. De afgelopen dagen gingen er geruchten rond Rusland en India een deal zouden sluiten tijdens een internationale veiligheidsconferentie die deze week in Moskou gehouden werd, maar dat gerucht werd door het Russische persbureau TASS weerlegd.

Volgens recent onderzoek van het Stockholm International Peace Research Institute is Rusland inmiddels de belangrijkste externe wapenleverancier voor het Indiase leger met een marktaandeel van 62% in de periode van 2013 t/m 2017. Op de tweede en derde plaats komen de Verenigde Staten en Israël met een marktaandeel van respectievelijk 15% en 11%.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]