Ook Frankrijk stationeert militairen in Syrië

Frankrijk heeft meer dan 70 gespecialiseerde militairen over vijf verschillende locaties in het noorden van Syrië gestationeerd, zo meldt het Turkse persbureau Anadolu Agency op basis van lokale bronnen. De Franse militairen werken in dit gebied samen met de Koerdische strijders van YPG/PKK, net als de Amerikanen die ook al in dit gebied aanwezig zijn.

De Franse president maakte vorige week al bekend dat Frankrijk meer militairen naar Syrië kan sturen om de Amerikaanse coalitie daar te ondersteunen. Het Amerikaanse leger heeft zich eerder al gestationeerd in het noorden van Syrië, waar ze steun verlenen aan de Koerden.

Turkije tegenover internationale coalitie in Syrië

Door deze ontwikkelingen nemen de spanningen tussen Turkije en haar NAVO-bondgenoten Frankrijk en de Verenigde Staten toe. De Turkse president Erdogan ziet de Westerse steun aan de Koerden als een bedreiging van de territoriale integriteit van zijn land en heeft daarom preventief een militaire operatie gestart in het noorden van Syrië.

De Franse premier liet weten dat hij niet van plan is af te wijken van de lijn van de internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten, tenzij er volgens hem meer militaire actie nodig is om Islamitische Staat te bestrijden. Hij veroordeelde de Turkse invasie en noemde de opmars van het Turkse leger richting Manbij onacceptabel.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]