Olieprijs zakt met 25% naar $30 per vat

De olieprijs is vandaag met 25% gedaald door een nieuwe prijzenoorlog tussen Rusland en de OPEC. Afgelopen vrijdag stemde Rusland niet in met een voorgestelde productieverlaging van 1,5 miljoen vaten per dag, waardoor de olieprijs al met 9% daalde. Saoedi-Arabië heeft haar olieprijs verlaagd en is van plan de productie op te schroeven.

Door het uiteenvallen van de deal tussen olieproducerende landen zal het aanbod van olie toenemen. Tegelijkertijd is er sprake van vraaguitval door het coronavirus. Deze combinatie van factoren zet de olieprijs flink lager. De dollar daalt, terwijl de goudprijs omhoog schiet naar $1.700 per troy ounce. Ook de futures voor de Amerikaanse aandelenmarkt staan diep in het rood.

Olieprijs meer dan 25% lager

Goudprijs naar $1.700 per troy ounce

https://twitter.com/PopescuCo/status/1236778622544941066

Euro stijgt naar $1,14

Beleggers verwachten renteverlaging van 75 basispunten door de Fed

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]