Olieprijs stabiliseert, maar tekort aan diesel dreigt

Na een extreem volatiele periode lijkt de olieprijs weer te stabiliseren. Door de oorlog werd olie een speelbal van speculanten, met grote koersbewegingen tot gevolg. De prijs kon in een dag meer dan tien procent stijgen en daarna weer net zo hard dalen, afhankelijk van nieuwe informatie over mogelijke sancties en het verloop van de oorlog. De energiemarkt lijkt nu te stabiliseren met een olieprijs van ongeveer $100 per vat, maar schijn bedriegt. Door een combinatie van factoren dreigt namelijk een schaarste aan diesel te ontstaan. Een groot probleem, omdat diesel van vitaal belang is voor transport, landbouw en industrie. Wat is er precies aan de hand?

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]