Noord-Korea vuurt opnieuw raket af over Japan

Noord-Korea heeft afgelopen nacht opnieuw een raket over Japan heen geschoten, zo meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. De raket zou in de buurt van de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang zijn afgevuurd en ongeveer 2.000 kilometer ten oosten van Japan in de Stille Oceaan zijn terechtgekomen.

Volgens het Zuid-Koreaanse leger bereikte de raket een hoogte van 770 kilometer en legde deze in totaal een afstand van ongeveer 3.700 kilometer af, voldoende om de Amerikaanse militaire basis op Guam te bereiken. Ook ging deze raket ongeveer duizend kilometer verder dan de vorige die eind augustus werd uitgevoerd.

Inwoners van de Japanse regio’s Hokkaido en Tohoku werden na de raketlancering opgeroepen een veilige schuilplaats op te zoeken. Volgens de laatste berichten heeft Japan geen poging gedaan de raket uit de lucht te schieten. Ook zijn er geen meldingen van schade.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]