Nog meer Amerikaanse wapens gevonden in Syrië

Het Syrische regeringsleger heeft opnieuw een lading Amerikaanse wapens en munitie gevonden, zo meldt het Syrische persbureau SANA. Het materiaal werd in beslag genomen nadat terroristen in de Syrische stad Daraa zich hadden overgegeven. Op de beelden zien we niet alleen machinegeweren, raketwerpers, mortieren, anti-tank systemen een grote voorraad munitie, maar ook gasmaskers, communicatie-apparatuur en zelfs complete tanks.

De gematigde rebellen van het vrije Syrische leger en het Russische leger bereikten onlangs een overeenkomst, waardoor rebellen de mogelijkheid kregen om zich over te geven en de wapens in te leveren. Het Syrische regeringsleger probeert de laatste bolwerken van terreurbeweging Al Nusra in het zuidelijke deel van het land te veroveren.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.