Nieuwe Amerikaanse sancties tegen oliesector Venezuela

De Verenigde Staten hebben maandag nieuwe sancties tegen Venezuela aangekondigd. De sancties zijn gericht tegen de oliesector van het land en hebben als doel een belangrijke inkomstenbron van president Maduro af te snijden. Ze moeten voorkomen dat het staatsbedrijf PDVSA olie kan verkopen aan het buitenland.

De veiligheidsadviseur van de Amerikaanse regering, John Bolton, roept alle landen in de wereld op om Juan Guaidó te erkennen als interim-president. Ook riep hij de politiemacht en het leger in Venezuela op nieuwe verkiezingen te accepteren. In een interview met Fox News zei hij dat het voor de Amerikaanse oliebedrijven goed is als ze kunnen investeren in de oliesector van Venezuela. De timing is opvallend, aangezien Rusland zeer recent nog afspraken maakte met de regering van Venezuela over nieuwe investeringen.

‘PDVSA moet controle overdragen’

De Amerikaanse Minister van Financiën Steven Mnuchin zei dat zijn regering alle economische en diplomatieke middelen zal inzetten om Guaidó en het parlement te ondersteunen. Hij zei dat de sancties tegen PDVSA opgeheven worden zodra het bedrijf de controle overdraagt aan Guaidó of aan een toekomstige democratisch gekozen regering.

“Vandaag hebben de Verenigde Staten de nodige maatregelen genomen om te voorkomen dat het onwettige voormalige Maduro-regime de eigendommen en natuurlijke hulpbronnen van Venezuela verder plundert.

De Verenigde Staten hebben vastgesteld dat personen die actief zijn in de Venezolaanse oliesector mogelijk het onderwerp zijn van sancties op grond van Executive Order (EO) 13850 dat op 1 november 2018 door president Trump werd ondertekend. Petroleos de Venezuela, SA (PDVSA) is aangewezen als zijnde actief in deze sector.

Maduro en zijn trawanten hebben PDVSA in handen van de staat gebruikt om het Venezolaanse volk onder controle te houden, te manipuleren en te bestelen en hebben het daarmee vernietigd.

Deze actie van vandaag zal voorkomen dat Maduro en andere corrupte actoren zichzelf verder verrijken ten koste van het lijdende Venezolaanse volk. Het zal ook de kernpilaar van de nationale schatten van Venezuela voor de bevolking en dat van een democratisch gekozen regering behouden.

Deze nieuwe sancties zijn niet gericht tegen de onschuldige bevolking van Venezuela en zullen geen humanitaire hulp verbieden, zoals het verstrekken van medicijnen en medische hulpmiddelen, die hard nodig zijn na jaren van economische vernietiging onder het bewind van Maduro. Het ministerie van Financiën zal een reeks algemene vergunningen afgeven ​​ter ondersteuning van Amerikaanse bedrijven, belangen en bondgenoten.

De Verenigde Staten zullen concrete en krachtige maatregelen blijven nemen tegen diegenen die zich verzetten tegen het vreedzame herstel van de democratie in Venezuela en die hun eigen belangen dienen in plaats van die van het Venezolaanse volk.

De Verenigde Staten staan ​​achter interim-president Juan Guaido, het democratisch verkozen nationale parlement en de bevolking van Venezuela, terwijl zij op vreedzame wijze de constitutionele orde in hun land herstellen.”

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]