Nieuw elan voor crypto? Verenigd Koninkrijk omarmt Stablecoins en Bitcoin

De populariteit van cryptovaluta en blockchain technologie lijkt te zijn gestokt. Ook de prijs van Bitcoin stagneert al een paar maanden. Onzekerheid over toekomstige regulering van deze nieuwe digitale economie is ook nog groot. Tegelijkertijd is er sprake van een negatieve sentiment rondom de wereldwijde rol van de dollar en toenemende onzekerheid over de mondiale economie. Het is in dit onzekere macro-economische klimaat dat de Britse regering een opvallende draai maakt richting cryptovaluta. Waarom kiest de Britse regering voor deze draai? En wat betekent dit besluit voor de groeiende crypto-economie?

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Sander Boon

drs. Sander Boon is politicoloog. Hij is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]