Nederland steunde ‘regime change’ in Syrië

De Nederlandse regering heeft vorig jaar een bedrag van $12.880 overgemaakt naar een Britse non-profit organisatie die de oppositie in Syrië steunt. Dat blijkt uit een document van het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat in het kader van transparantie bij wet openbaar werd gemaakt.

De bijdrage van $12.880 blijkt afkomstig te zijn van de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Verenigde Naties in New York, een Nederlandse overheidsinstantie die als taak heeft de positie van ons land binnen de Verenigde Naties “te verduidelijken en te bevorderen”.

De bijdrage van Nederland is overigens verwaarloosbaar klein in vergelijking met die van de Britse regering, die tussen mei en oktober vorig jaar meer dan $1 miljoen aan belastinggeld beschikbaar stelde voor ‘regime change’ in Syrië. Dat lijkt geen toeval te zijn, als je bedenkt dat het omverwerpen van de regering van Assad al jaren op de Britse agenda stond.

Nederland leverde vorig jaar een bijdrage aan de Syrische oppositie

Een belangrijke schakel in de financiering van ‘regime change’ in Syrië is Independent Diplomat, een Britse non-profit organisatie die naar eigen zeggen de weg vrijmaakt voor een ‘vredig en democratisch Syrië’. Deze organisatie zorgt ervoor dat uw belastinggeld en dat van de Britse bevolking via non-profit organisaties bij de juiste rebellen terechtkomt. We raden u aan om hun website eens te bezoeken, al is het maar vanwege het enorme contrast tussen de tekst en de gebruikte afbeelding.

Nederland steunt Syrische oppositie

De Nederlandse bijdrage was bestemd voor de Amerikaanse afdeling van de ‘National Coalition for Syrian Revolutionary and Opposition Forces’, een organisatie die in 2012 in Qatar werd opgericht met als doel de regering van Assad omver te werpen. Om dat doel te bereiken geeft deze organisatie steun aan de gewapende oppositie van het ‘Vrije Syrische Leger’ en aan de ‘White Helmets’.

De afgelopen jaren heeft deze oppositie met financiële en militaire steun vanuit het Westen geprobeerd het regeringsleger van Assad te verslaan, een bloedig conflict waarbij in zes jaar tijd een paar honderdduizend mensen om het leven zijn gekomen en waarbij steden als Aleppo en Homs in puin zijn achtergelaten.

Nu de rebellen grotendeels verslagen zijn keren honderdduizend gevluchte Syriërs weer terug naar huis, of wat daar nog van over is. Hieronder een videoreportage van actrice en documentairemaakster Carla Ortiz, die al enige tijd verslag doet van de situatie in Syrië.

Lees ook:

 

We just arrived in #homs where people are rebuilding their lives and restoring the destroyed City #insideofsyria #voiceofsyria #un #undp #Gopa

Geplaatst door Carla Ortiz op dinsdag 4 juli 2017

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]