‘NAVO maakt zelfstandig Europees buitenlands beleid onmogelijk’

Als je een defensiebeleid deelt met anderen kun je niet een onafhankelijk buitenlands beleid hebben en daarom maakt de NAVO het voor Europa als geheel onmogelijk een eigen positie te formuleren ten aanzien van de rest van de wereld. Dat maakt het voor Europa moeilijk om aan de eigen bevolking te vertellen waar het samenwerkingsverband precies om draait, zo concludeert Karel van Wolferen in een gesprek met Kees van der Pijl voor Café Weltschmerz.

Volgens de voormalig NRC-correspondent wordt de NAVO vandaag de dag in leven gehouden door allerlei artikelen die lidstaten ervan moeten behoeden uit te stappen. Dat zou gebeuren via een heel netwerk van organisaties, denktanks en universiteiten.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]