‘NAVO maakt zelfstandig Europees buitenlands beleid onmogelijk’

Als je een defensiebeleid deelt met anderen kun je niet een onafhankelijk buitenlands beleid hebben en daarom maakt de NAVO het voor Europa als geheel onmogelijk een eigen positie te formuleren ten aanzien van de rest van de wereld. Dat maakt het voor Europa moeilijk om aan de eigen bevolking te vertellen waar het samenwerkingsverband precies om draait, zo concludeert Karel van Wolferen in een gesprek met Kees van der Pijl voor Café Weltschmerz.

Volgens de voormalig NRC-correspondent wordt de NAVO vandaag de dag in leven gehouden door allerlei artikelen die lidstaten ervan moeten behoeden uit te stappen. Dat zou gebeuren via een heel netwerk van organisaties, denktanks en universiteiten.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.