NAVO en Rusland in gesprek over Oekraïne en Afghanistan

De NAVO en Rusland komen vandaag voor de derde keer dit jaar bijeen om te praten over de problemen in Oekraïne en Afghanistan. Verschillende ambassadeurs van de NAVO gaan samen met de Russische afgevaardigde Aleksandr Grushko om tafel zitten om de grootste pijnpunten op tafel te leggen en afspraken te maken om verdere escalatie van de conflicten in Oekraïne en Afghanistan te voorkomen.

De relatie tussen de NAVO en Rusland verslechterde in 2014 door de gewelddadige machtswisseling in Kiev en het besluit van de Krim om zich via een referendum aan te sluiten bij Rusland. Sindsdien is het onrustig gebleven in het oostelijke deel van Oekraïne, waar onafhankelijkheidsstrijders vechten met het regeringsleger uit Kiev. Bij deze gevechten zijn sinds 2014 al meer dan 10.000 doden gevallen, maar tot op heden is het de betrokken partijen nog niet gelukt om het geweld te stoppen.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]