Moeten we hopen op de pijn van een depressie om een totalitaire staat te voorkomen?

De huidige Amerikaanse president Joe Biden strooit – net als zijn voorganger Donald Trump – met geld. Het ene na het andere noodpakket wordt uit de grond gestampt om de Amerikaanse economie van de ondergang te redden. De bedragen waar het om gaat zijn krankzinnig te noemen. Het begon in maart 2020 met een pakket van $2.000 miljard. In december 2020 volgde nog een pakket ter waarde van $900 miljard. De nieuwe president doet hier nog een aantal scheppen bovenop. Hij begon meteen één dag na zijn inauguratie met een noodpakket van $1.900 miljard. En Biden heeft al aangekondigd $2.000 miljard te gaan steken in infrastructuur en $1.900 miljard aan hogere sociale uitkeringen.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Sander Boon

drs. Sander Boon is politicoloog. Hij is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]