Merkel wil met Biden praten over Nord Stream 2

Duitsland is bereid met de nieuwe Amerikaanse regering te praten over de Nord Stream 2 pijpleiding. Dat zei bondskanselier Angela Merkel vandaag tijdens een persconferentie in Berlijn. Ze voegde eraan toe dat Duitsland nog steeds achter het project staat, waarmee het land nog meer aardgas uit Rusland kan importeren. Ze zei daar het volgende over.

“We moeten ook bespreken welke economische relaties met betrekking tot aardgas mogelijk zijn met Rusland en welke niet. Mijn uitgangspositie ten aanzien van Nord Stream 2 is niet veranderd. Het is ook niet zo dat er helemaal geen handelsrelaties in de oliesector zijn tussen Rusland en de Verenigde Staten. We moeten dit allemaal op tafel leggen. We moeten bespreken of we meer handel met Rusland kunnen drijven en welke mate van afhankelijkheid acceptabel is.”

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiƫle crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]