Merkel: “Vrede in Europa alleen mogelijk in samenwerking met Rusland”

Vrede in Europa is alleen mogelijk in samenwerking met Rusland en daarom moeten de gesprekken tussen de NAVO en Rusland in ieder geval wordt voortgezet. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel afgelopen weekend in haar wekelijkse interview. Ondanks het feit dat Europa en Rusland het niet eens zijn over de toekomst van Oekraine moeten de Europese landen volgens Merkel hun best doen om in gesprek te blijven met de regering in Moskou.

De Duitse bondskanselier herhaalde haar standpunt dat Rusland eerst aan de voorwaarden van Minsk II Akkoorden moet voldoen, waarin onder andere is afgesproken dat zowel het regeringsleger van Oekraine als het Russische leger hun zware wapens uit de regio’s Donetsk en Lugansk moeten weghalen.

“Als dit gebeurt, dan hebben we in feite een startpunt om nog vaker en intensiever met elkaar te praten. En dat geldt natuurlijk voor alle zaken, ook de ontwapeningsverdragen die gesloten zijn, in het bijzonder die tussen de Verenigde Staten en Rusland, omdat ook dat een last kan worden.”

Ontwapening

Merkel benadrukte dat de situatie in Oekraine op diplomatieke wijze opgelost moet worden en voegde eraan toe dat het respecteren van de ontwapeningsverdragen tussen Rusland en de Verenigde Staten daarna een hoge prioriteit heeft.

Ten aanzien van de recente ontwikkelingen in Noord-Korea herhaalde Merkel het standpunt van de Duitse regering, namelijk dat alleen een diplomatieke oplossing mogelijk is. Ze verwijst naar de nucleaire deal met Iran, die ook pas na jaren van onderhandelingen tot stand kwam. Een soortgelijke aanpak moet volgens de Duitse bondskanselier ook voor Noord-Korea gehanteerd worden.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Lees ook:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.