Merkel veroordeelt Amerikaanse sancties tegen Nord Stream 2

De Duitse bondskanselier Merkel veroordeelt de Amerikaanse sancties tegen Nord Stream 2, maar is niet van plan tegenmaatregelen te treffen. Merkel zei dat Duitsland dit soort extraterritoriale sancties veroordeelt, maar dat er geen plannen zijn voor sancties tegen de VS. “Ik zie geen andere optie dan om in gesprek te blijven en duidelijk te maken dat we dit soort praktijken niet goedkeuren”, zo verklaarde de bondskanselier in het Duitse parlement.

Eerder uitte ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, kritiek op Amerikaanse sancties tegen Nord Stream 2. Hij waarschuwde de Amerikaanse regering om zich niet te bemoeien met het Europese energiebeleid. Ook Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, sprak zijn onvrede uit over de geplande sancties. Hij beschuldigde de Amerikaanse regering van schending van het internationaal recht.

Sancties tegen Nord Stream 2

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vorige week een wetsvoorstel met nieuwe sancties tegen Nord Stream 2 goedgekeurd. Een overgrote meerderheid stemde voor sancties, waardoor verschillende Europese energiebedrijven worden geraakt. De Amerikaanse regering wil de pijpleiding blokkeren, omdat het Europa te afhankelijk zou maken van Russisch gas. Ook hebben de Amerikanen een eigen belang te verdedigen, want Trump wil Amerikaans schaliegas naar Europa exporteren.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]