Merkel: “Europa kan niet langer vertrouwen op bescherming door Verenigde Staten”

Europa kan er niet meer op vertrouwen dat ze door de Verenigde Staten beschermd zal worden en daarom moet Europa het heft in eigen hand nemen. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel donderdag tijdens een bijeenkomst in de Duitse stad Aken, waar ze haar Franse collega Emmanuel Macron feliciteerde met het binnenhalen van de Internationale Karelsprijs.

“Het is niet meer zo dat de Verenigde Staten ons simpelweg zullen beschermen. Europa moet haar bestemming in eigen handen nemen, dat is de taak voor de toekomst”, zo verklaarde de Duitse bondskanselier. Ze voegde eraan toe dat Duitsland samen met Frankrijk ook stappen wil zetten richting een Europese bankenunie en een kapitaalmarktunie, ook al zijn dat volgens haar lastige thema’s.

Deze week zei ook Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, dat de regering in Washington haar kracht verloren heeft en daarmee ook haar invloed over de langere termijn. Hij suggereerde dat Europa meer verantwoordelijkheid op zich neemt ten aanzien van het buitenlandse beleid, het veiligstellen van de vrede en het vinden van politieke oplossingen voor internationale problemen. Eerder zei Juncker ook dat er geen Europese veiligheidsagenda mogelijk is zonder Rusland daarbij te betrekken.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]