Meerderheid Amerikanen wil betere relatie met Rusland

De meerderheid van de Amerikaanse bevolking is van mening dat het beter is om de relaties met Rusland te verbeteren dan om harde sancties op te leggen. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van onderzoeksbureau Gallup onder iets meer dan duizend respondenten. De enquête werd uitgevoerd tussen 1 en 12 augustus.

Een kleine meerderheid van 58% is van mening dat de Amerikaanse regering haar relatie met Rusland moet verbeteren, terwijl 36% vindt dat de regering moet vasthouden aan een harde diplomatieke koers met waar nodig economische sancties. De overige 6% geeft aan het nog niet te weten of geen uitgesproken mening te hebben over dit thema.

In 1994 stelde onderzoeksbureau Gallup al eens een soortgelijke vraag aan de Amerikaanse bevolking, toen voormalig CIA agent Aldrich Ames en zijn vrouw gearresteerd werden op verdenking van spionage voor de Russen. Toen was er een nog grotere meerderheid voor verbetering van de relatie met Rusland (76%).

Meerderheid Amerikanen wil betere relatie met Rusland (Bron: Gallup)

Russische inmenging in verkiezingen

Uit het onderzoek van Gallup bleek ook dat Amerikanen goed op de hoogte zijn van het nieuws over de vermeende Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016. Het is dan ook geen toeval dat een meerderheid van de Amerikanen denkt dat Rusland inderdaad de verkiezingen gemanipuleerd heeft (57%), terwijl een veel kleinere groep denkt dat dit niet het geval is (16%).

Uit het onderzoek blijkt dat vooral aanhangers van de Democraten geloven in de vermeende Russische inmenging in de presidentsverkiezingen. Onder de Democraten gelooft maar liefst 78% dat Rusland de uitkomst gemanipuleerd heeft, terwijl dat onder de Republikeinen slechts 9% is. Dat verklaart ook waarom er onder Democraten veel meer steun is voor harde sancties tegen Rusland dan onder de Republikeinen (51% versus 22%). Onder de Republikeinen is er een grote meerderheid voor het verbeteren van de relaties met Rusland (74% versus 45%).

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]