Meer landen gaan mensen volgen met RFID technologie

Steeds meer landen willen RFID technologie inzetten om de verplaatsingen van mensen te kunnen volgen. In Honduras, de Filipijnen en de Kaaimaneilanden worden nieuwe kentekenplaten voor auto’s uitgerust met een chip die op afstand uitgelezen kan worden, zodat de overheid precies kan volgen hoe mensen zich verplaatsen.

Met behulp van checkpoints op verschillende strategische locaties kunnen de gegevens van alle passerende auto’s worden uitgelezen, data die aan verschillende databases gekoppeld kan worden. Op de Kaaimaneilanden zijn vorig jaar al 50.000 auto’s uitgerust met nieuwe kentekenplaten met RFID technologie, terwijl de Filipijnen van plan zijn om 3,25 miljoen kentekenplaten met deze technologie uit te geven. Ook in Turkije, Rusland en Nederland zijn al plannen om dit soort technologie toe te passen.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]