Meer centrale banken voegen yuan aan reserves toe

Verschillende Europese centrale banken hebben de Chinese yuan aan hun valutareserves toegevoegd, zo blijkt uit een rondvraag van Reuters. Begin deze week maakte de Duitse Bundesbank al bekend dat ze een deel van haar valutareserves had omgezet naar de yuan, maar nu blijkt dat zij niet de enige waren.

Kort nadat de Duitse centrale bank haar positie in de yuan bekendmaakte kwam ook de Franse centrale bank met een korte mededeling dat ze de Chinese munt aan haar reserves had toegevoegd, zonder verdere details te geven over wanneer deze stap gezet is en hoeveel reserves de centrale bank in yuan aanhoudt.

Meer centrale banken voegen yuan aan reserves toe

Persbureau Reuters deed een rondvraag bij andere Europese centrale banken en ontdekte dat ook de centrale bank van België al een positie heeft in de Chinese yuan, namelijk voor een bedrag van omgerekend ongeveer €200 miljoen. Daarnaast hebben ook de centrale banken van Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Slowakije de munt al in hun valutareserves opgenomen, terwijl de centrale banken van Spanje liet weten dat ze plannen heeft om dat op termijn te gaan doen.

Niet alle centrale banken hebben concrete plannen om Chinese valuta op de balans te zetten. Volgens Reuters hebben de Zweedse Riksbank en de Sloveense centrale bank bijvoorbeeld nog geen concrete plannen om de valutareserves uit te breiden met de renminbi.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected].nl