Meer Amerikaanse tanks arriveren in Polen

Het Amerikaanse leger heeft een nieuwe lading tanks en pantservoertuigen naar Polen gestuurd als onderdeel van de militaire operatie Atlantic Resolve. Deze operatie begon in 2014, nadat de Krim weer Russisch grondgebied werd. Verschillende oost-Europese landen voelen zich bedreigd en krijgen daarom militaire steun uit de Verenigde Staten.

Atlantic Resolve is de overkoepelde naam voor een aaneenschakeling van militaire oefeningen in de Baltische Staten, Polen, Hongarije, Roemenië en Bulgarije, die het Amerikaanse leger in samenwerking met de NAVO-landen in Europa uitvoert. Hieronder de beelden van tanks en pantservoertuigen die vandaag in de haven van Gdansk werden uitgeladen.

Lees ook:

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]