Meer aardgas via Turkije naar Italië met nieuwe TAP pijpleiding

Italië krijgt volgend jaar rechtstreeks toegang tot aardgas uit Azerbeidzjan. Eind november werd namelijk het eerste gedeelte van de Trans Adriatic Pipeline (TAP) in gebruik genomen. Deze 878 kilometer lange gaspijpleiding loopt door Griekenland, Albanië en de Adriatische Zee naar Italië. Naar verwachting is de pijpleiding in oktober 2020 volledig operationeel.

Het grootste gedeelte van deze gaspijpleiding loopt door Griekenland. Het segment van Albanië naar Italië dat over de zeebodem gaat heeft een lengte van een 105 kilometer. Aan de oostkant sluit de gaspijpleiding aan op het Turkse netwerk, dat in verbinding staat met gasvelden in Rusland en Azerbeidzjan. Op moment van schrijven is ruim 90% van de pijpleiding gereed.

Trans Adriatic Pipeline pompt aardgas naar Griekenland, Albanië en Italië (Bron: TAP-AG)

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]