Maersk: “Sancties maken handel Iran onmogelijk”

De grootste containervervoerder ter wereld, A.P. Moller-Maersk, heeft donderdag bekendgemaakt dat ze haar activiteiten in Iran vanwege de nieuwe Amerikaanse sancties zal stopzetten. De nieuwe sancties maken het vrijwel onmogelijk om tegelijkertijd zaken te doen met zowel Iran als met de Verenigde Staten, zo verklaarde bestuursvoorzitter Soren Skou in een interview met Reuters.

“Met de sancties die de Amerikanen willen opleggen kun je geen zaken meer doen in Iran als je tegelijkertijd zaken doet in de Verenigde Staten, en dat doen wij op grote schaal. Ik weet niet de exacte details over de timing, maar ik ben er zeker van dat we ook onze activiteiten in Iran zullen staken.”

Handel met Iran onzeker

Eerder maakte ook de Franse energiegigant Total bekend dat ze overweegt haar activiteiten in Iran stop te zetten, omdat het bedrijf betwijfelt of Europese regeringsleiders in staat zullen zijn de deal met Iran te redden en de belangen van Europese bedrijven in het land te beschermen tegen de nieuwe sancties. Zo lang die garantie niet gegeven kan worden zal het energiebedrijf geen nieuwe investeringen doen in het land.

Verschillende Europese regeringsleiders hebben toegezegd dat ze er alles aan zullen doen om Europese bedrijven te beschermen tegen de nadelige gevolgen van het strenge sanctiebeleid van de Amerikaanse regering. Ook hebben ze het besluit van Trump om de deal met Iran open te breken streng veroordeeld. Toch weten deze woorden de grote transportbedrijven niet te overtuigen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]