Maduro: ‘Venezuela is slachtoffer van Amerikaanse agressie’

Venezuela is het slachtoffer geworden van een brutale en criminele vorm van agressie van de Verenigde Staten. Dat zegt de president van Venezuela, Nicolas Maduro, in een interview met de Grayzone Project. Volgens Maduro is er sprake van een economische oorlog tegen zijn land, waardoor het land bijna geen goederen uit het buitenland kan importeren. Daardoor zijn er tekorten aan onder meer voedsel en medicijnen.

De Verenigde Staten hebben volgens Maduro in totaal $20 miljard aan Venezolaanse banktegoeden in het buitenland geblokkeerd. Ook hebben ze sancties opgelegd aan oliebedrijf PDVSA en beslag gelegd op bezittingen van Citgo. Daardoor mist Venezuela de financiële middelen om een einde te maken aan de economische malaise.

Schending internationaal recht

Volgens Maduro schenden de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk het internationaal recht door de goudvoorraden van Venezuela niet vrij te geven. Het gaat om $1,4 miljard aan goudbaren die de Bank of England weigert vrij te geven. Daarmee schenden ze internationale afspraken over de immuniteit van centrale banken, aldus de Venezolaanse president.

Ook zegt Maduro in het interview dat de Amerikaanse regering een poging heeft ondernomen om hem te vermoorden. Hij zegt verschillende bronnen en getuigenverslagen te hebben die te herleiden zijn naar John Bolton, de veiligheidsadviseur van Trump. Echter wil hij de Amerikaanse president nog niet verantwoordelijk houden voor deze aanslag. Hieronder ziet u het volledige interview.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]