Maduro: ‘Venezuela is slachtoffer van Amerikaanse agressie’

Venezuela is het slachtoffer geworden van een brutale en criminele vorm van agressie van de Verenigde Staten. Dat zegt de president van Venezuela, Nicolas Maduro, in een interview met de Grayzone Project. Volgens Maduro is er sprake van een economische oorlog tegen zijn land, waardoor het land bijna geen goederen uit het buitenland kan importeren. Daardoor zijn er tekorten aan onder meer voedsel en medicijnen.

De Verenigde Staten hebben volgens Maduro in totaal $20 miljard aan Venezolaanse banktegoeden in het buitenland geblokkeerd. Ook hebben ze sancties opgelegd aan oliebedrijf PDVSA en beslag gelegd op bezittingen van Citgo. Daardoor mist Venezuela de financiële middelen om een einde te maken aan de economische malaise.

Schending internationaal recht

Volgens Maduro schenden de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk het internationaal recht door de goudvoorraden van Venezuela niet vrij te geven. Het gaat om $1,4 miljard aan goudbaren die de Bank of England weigert vrij te geven. Daarmee schenden ze internationale afspraken over de immuniteit van centrale banken, aldus de Venezolaanse president.

Ook zegt Maduro in het interview dat de Amerikaanse regering een poging heeft ondernomen om hem te vermoorden. Hij zegt verschillende bronnen en getuigenverslagen te hebben die te herleiden zijn naar John Bolton, de veiligheidsadviseur van Trump. Echter wil hij de Amerikaanse president nog niet verantwoordelijk houden voor deze aanslag. Hieronder ziet u het volledige interview.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.